• 031/028-128
  • info@avtoelektrika.eu
  • Soteška pot 21, 1231 Ljubljana-Črnuče
  • Ponedeljek - Petek: 7:30 - 15:30
Menjava žarnic
  • 2622

Menjava žarnic

Menjava žarnice v vašem vozilu je na prvi pogled videti zelo enostavna, vendar pa pri novejših vozilih to ne drži. Menjava žarnic je postala veliko bolj zapletena kot nekoč, zato to delo raje prepustite strokovnjakom na tem področju. Če se zamenjave pregorele žarnice ne lotite pravilno, se lahko pri tem uničijo tudi vzmeti, kar pa seveda vodi v dodatne nepotrebne stroške voznika. Če se pri menjavi uničijo vzmeti bo namreč potrebno zamenjati celoten žaromet ne le žarnice. Prilagodljivi žarometi imajo tudi elektromotorje za pomikanje žarometov in drugačno električno napeljavo, zaradi česar je prav tako potrebna posebna previdnost pri menjavi žarnice. 

Menjava žarnic za boljšo vidljivost in varnost v prometu

Menjava žarnic pri novejših vozilih ni več enostavno opravilo,  zato to delo raje prepustite strokovnjakom na tem področju. Poleg tega ne odlašajte z zamenjavo pregorele žarnice, saj s tem  po nepotrebnem izzivamo nesrečo na cesti. Žarnice nam omogočajo boljšo vidljivost v prometu, drugi udeleženci v prometu nas hitreje in pravočasno opazijo in v kolikor je potrebno s kakovostnimi žarnicami seveda omogočamo hitrejše in pravočasno zaviranje v prometu, s čimer se lahko izognemo marsikateri nesreči. Pozorni moramo biti tudi na smerokaze, saj njihovo nedelovanje ovirajo druge voznike pri vožnji oziroma jim onemogočimo vpogled v spremembno smeri v prometu.

Pravilna nastavitev žarometov

Pozimi, ko je svetloba šibkejša, dodatno pa vidljivost otežujejo še slabe vremenske razmere, morajo vozniki dodatno poskrbeti za vidljivost in svojo vidnost v prometu, zato se posvetujte s strokovnjaki in poskrbite za pravilno svetilnost na svojem vozilu.  Poskrbite za to, da imate na vozilu vedno delujoče in kakovostne luči ter da so višine snopov žarometov ustrezno nastavljene. Za to nastavitev je najbolje obiskati serviserja, ki ima ustrezno orodje/napravo, da lahko poskrbi za optimalne nastavitve.

Izognite se kazni

Nikar ne pozabite, da vam lahko zaradi nedelujoče luči, policist v skladu z Zakonom o prekršku voznika izda denarno kazen, saj nam Zakon veleva da je na vozilu potrebno imeti brezhibno delujoče luči.

ZAKAJ IZBRATI NAŠ SERVIS ZA ZAMENJAVO ŽARNIC – ob nakupu žarnic nudimo 10% popust pri montaži

V naši avtoeletriki Tehnoshop imamo na zalogi bogato ponudbo kakovostnih žarnic OSRAM, saj smo direktni uvoznik za Slovenijo. Ob nakupu žarnic v naši trgovini vam jo zamenjamo ugodneje – z 10% popustom. Pri nas vam naši strokovnjaki nudijo svetovanje glede izbora ustrezne žarnice, glede na vaše potrebe in želje, poleg tega pa vam žarnice lahko istočasno ob nakupu tudi strokovno zamenjamo. V Avtoelektriki Tehnoshop nudimo našim strankam več – vse na enem mestu. 

© Vse pravice pridržane 2018 AVTOELEKTRIKA.EU, TEHNOSHOP.NET in IZDELAVA SPLETNE STRANI